ik ben suzanne kuitenbrouwer en woon sinds 2003 met veel plezier in castricum. samen met mijn man heb ik twee prachtige wereldreizen gemaakt en hebben we een pup voor het kngf opgevoed. ik geniet van het bos, de duinen, het strand en een moestuin op loopafstand.
 
na een afgeronde rechtenstudie heb ik 17 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. toen dat in 2013 niet meer bij me paste. begon mijn zoektocht naar een nieuwe invulling. het werd een mooie reis! Van kok via leefstijlcoach naar holistisch masseur en massagetherapeut.
 

tijdens de opleiding tot leefstijlcoach (AVLEG) ben ik coachingsgesprekken gaan combineren met masseren en werd ik geraakt door het effect daarvan! de combinatie bleek ervoor te zorgen dat cliënten makkelijker konden benoemen wat ze echt nodig hadden. Het bracht mensen dichter bij hun gevoel. ik raakte gefascineerd door het effect van aanraking en de wijsheid van het lichaam.

het voelde zo goed dat ik besloot de 4-jarige hbo-opleiding tot massagetherapeut te volgen bij De Akademie voor massage en beweging in amsterdam. inmiddels ben ik afgestudeerd. Mijn eindonderzoek had als onderwerp “de kracht van bedding – massagetherapie bij verlies en rouw’.

in de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er na een ingrijpend verlies vaak behoefte is aan een veilige bedding. aan een plek waar in alle veiligheid en aandacht gevoeld kan worden wat er op dat moment te voelen is. om nog meer aan te kunnen sluiten bij mijn clienten heb ik een nascholing voor ‘lichaamgerichte begeleiding bij rouw’ afgerond en maak ik deel uit van het landelijk netwerk van lichaamsgerichte therapeuten ‘rouwen met compassie’

sinds 2017 geef ik holistische massages en massagetherapie sessies in mijn praktijk aan huis. daarnaast werkte ik tot medio 2020 als holistisch masseur bij hotel blooming in bergen. op dit moment heb ik de volledige focus op mijn praktijk, waar je van harte welkom bent.
 
mijn pad is niet altijd over rozen gegaan. deze ervaringen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben: een vrouw die weet hoe het is om te vallen en weer op te staan. een vrouw met een open mind, die goed kan luisteren, invoelend is, vragen stelt en durft te benoemen. een vrouw die een veilige plek biedt voor voelen en kwetsbaarheid en zingeving haalt uit verbinding met anderen door warm en open contact.


belangrijke waarden voor mij zijn:
veiligheid, vertrouwen, aandacht en rust